Cursussen

Kubotan ® & Palm Stick

De Kubotan ® is een sleutelhanger die bestaat uit een staafvormig stukje metaal of plastic dat tijdens zelfverdedigingssituaties gebruikt kan worden om drukpunten te raken en/of klemmen aan te zetten waardoor de tegenstander op een zeer pijnlijke, maar toch relatief onschadelijke wijze onder controle gehouden kan worden.

De bedenker van de Kubotan ® is Soke Takayuki Kubota (10e Dan) en was instructeur in het Amerikaanse leger bij de luchtmacht, CIA en mariniers. Hij was werkzaam als bodyguard van de Amerikaanse ambassadeur in Japan en werkte jaren als politieagent. Daarnaast heeft hij verschillende martial arts boeken geschreven en in diverse speelfilms gespeeld.

De Kubotan ® is speciaal ontwikkeld voor agenten van het Los Angeles Police Department en werd in 1978 officieel geregistreerd als handelsmerk.

De Kutobtan ® onderscheid zich vooral doordat het een sleutelhanger is waardoor het op het eerste gezicht niet op een wapen lijkt en dus niet strafbaar is om bij je te dragen.

Ikyoneda Academy heeft drie officieel geregistreerde Kubutan ® & Palm Stick instructeurs.

De instructeurs zijn opgeleid door Patrick Baas (7e dan) van Sam Lung Martial Arts. Patrick Baas is met zijn school als enige officieel erkende Kubotan®school die rechtstreeks geregistreerd is onder de originele uitvinder Soke Takauyki Kubota.

Ikyoneda Academy organiseert meerdere malen per jaar workshops die iedereen kan volgen.

De workshops zijn gericht om iedereen op een zo effectief en simpele manier te leren verdedigen op straat.

Onze instructeurs

De instructeurs van Ikyoneda Academy hebben onder leiding van Patrick Baas (7e Dan) een intensieve opleiding gevolgd en examen gedaan waardoor zij officieel erkend instructeur zijn in de Kubotan & Palk Stick.

Yonni van der Vlies

Instructeur

Bas Kloppers

Instructeur