Trainingskamp 2017 (dag 2 – middag)

Dit jaar hadden we drie gastdocenten op bezoek op ons kamp, ieder met een eigen stijl, specialiteit en kennis. We hebben de grote groep verdeeld onder 3 groepen die elk 45 min les kregen van een gastdocent.
Na de eerste les zijn we lekker gaan lunchen met z’n allen en bleek het dat de kinderen zich uiterst hebben vermaakt met het voeren van de eendjes:).

Na de lekkere lunch begonnen we met een goed gevulde maag aan de tweede les!
Elke les was super interessant en aangepast op de leeftijdscategorie en bandgradatie zodat het voor iedereen leuk en leerzaam was!

Dit jaar mochten we leren van Sabumnim Henk Verberne en Sabumnim Randy, Sabumnim Jan Snel en Sabumnim Pierre van Bentum.

Sabumnim Henk Verberne en Randy hebben ons dit jaar laten proeven van technieken die direct waren. Technieken tegen elleboog en hoek en hoe je zo snel mogelijk pats boem iemand onder controle hebt.

Sabumnim Jan Snel heeft Ikyoneda Academy voor het eerst kennis laten maken met Tai Chi. Waarbij we een oefening in zeven stappen hebben gedaan, rustgevende bewegingen en ademhalingstechnieken.

Sabumnim Pierre van Bentum heeft ons kennis laten maken met verdediging tegen een korte stok en politie technieken uitgelegd.

De kleintjes hebben het lang volgehouden en hebben veel nieuwe diverse dingen geleerd! De rest heeft genoten van de seminars en is erg blij we deze kans mochten krijgen! Alle leden hebben het naar hun zin gehad en daarom willen we de leraren hartelijk bedanken voor hun tijd, inzet en enthousiasme!

Daarom hebben we de gastdocenten ook een bedankje gegeven waarbij we ze een leuke Ikyoneda sleutelhanger, Ikyoneda handdoek hebben overhandigd. Daarnaast werd een lekkere fles wijn ook gewaardeerd;) hopelijk vonden de docenten het ook een geslaagde dag en zien we ze snel weer terug!

Na de trainingen hebben we nog 1 spel samen gedaan met de gastdocenten erbij en dat was tikkertje! En zij waren natuurlijk de tikker! Ze hadden het moeilijk… met 70 man maar al snel hebben we ze geholpen!

Nadat iedereen lekker heeft getraind zijn we terug naar het fort gegaan en rustten daar even uit en zo hebben we de gastdocenten stiekem nog ik het boekje voor sabumnim Yonni laten schrijven!

Al met al was het een leuke, gezellige en leerzame dag! Verder willen wij Joep Oelen hartelijk bedanken voor het maken van de super mooie foto’s!